Els grups de treball d'Acord

A Acord treballem en equip. Fem la diagnosi de la situació del poble a través dels grups de treball que alhora proporcionen les idees per discutir amb la societat civil i amb la ciutadania en general. Si vols participar pots posar-te en contacte al correu acordperlagarriga@gmail.com o bé segueix les dates de reunions a l'agenda que trobaràs en aquest mateix web.

Hem dividit els grups de treball en cinc grans àmbits: 


L'àmbit Identitat, coordinat per n'Albert Benzekry i Arimon, treballa sobre les propostes dels grups d'Educació, Patrimoni, Cultura, Entitats i Esports. El grup de Joves participa igualment d'aquest àmbit.

La nostra identitat, el que la Garriga és, és la nostra targeta de presentació. Tenim tantes bones coses amb que podem presentar-nos a la comarca, al país i al món que les hem de poder posar en el centre de les polítiques de la Garriga. Per damunt de tot, creiem en les nostres possibilitats com a poble. 


L'àmbit Territori, coordinat per na Neus Marrodàn i Torrents, treballa sobre les propostes dels grups d'Urbanisme i Via Pública, de Medi Ambient i d'Agricultura. 

El nostre model de creixement és el de la consolidació del poble tal i com és avui, la creació d'espais que potenciïn la qualitat de vida i la relació entre les persones i la planificació d'un creixement ordenat, sostenible i harmònic amb l'altre gran element d'identitat de la Garriga: la natura que ens envolta i ens protegeix.

L'àmbit Economia, coordinat per en Vicens Sala i Pasqual, treballa sobre les propostes dels grups d'Indústria, Comerç, Ocupació i Turisme. 

La Garriga que volem és un poble on puguem viure i treballar en condicions dignes. Per fer-ho cal potenciar allò que ens pot fer atractius per als emprenedors, tenir clares les prioritats i fer-ho amb la complicitat de la societat civil a través d'un procés de reflexió i impuls comú. 


L'àmbit Cohesió, coordinat per na Dolors Castellà i Puig, treballa sobre les propostes dels grups de Benestar, Salut i Immigració. Els grups d'igualtat i gent gran també participen d'aquest àmbit. 

En aquest discurs en què ens trobem cada dia que vocalitza la necessitat de fer més eficient l'administració i retallar despeses, trobem a faltar una definició d'eficiència en tant que servei a la comunitat, i per tant cal dirigir les polítiques de cohesió cap a un escenari de reforçar-les i construir una xarxa que aguanti amb força els moments de crisi en què vivim. Cal gastar més en polítiques socials, i cal fer-ho bé. 


L'àmbit Ajuntament, coordinat per en Jordi Perales i Giménez, treballa sobre les propostes d'Hisenda Local, Recursos Humans, Comunicació, Participació i Seguretat. 

Un dels objectius bàsics que ens hem marcat a Acord és afinar el principal instrument públic que tenim, l'ajuntament de la Garriga, redimensionar-lo, encarar-lo encara més cap al servei al poble i fer-lo molt més transparent. 


Sens dubte cal passar de les paraules als fets, deixar de lamentar-nos i posar-nos mans a la feina. Ja és hora!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Acord per la Garriga © 2010 | Dissenyat per Chica Blogger | Tornar a dalt